Taroko Gorge National Park en Sun Moon Lake (3 dagen)

Taroko Gorge National Park en Sun Moon Lake (3 dagen)

Duur : 3 dagen, 2 nachten
Vertrek : Tussen 7:00 en 8:00, Ma, Di, Wo, Zo
Vertrekpunt : Hotel waar u verblijft (centrum Taipei)
Hoogtepunten : Taroko gorge: Eternal Spring Shrine, Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns
Cingjing Farm
Sun Moon Lake: Wen-Wu Temple,Tse-En Pagoda,Holy Monk Shrine
Puli: Papery Workshop, Chung Tai Buddhist monastery
 
Touromschrijving : De ‘Eternal Spring Shrine’ is een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park Taroko Gorge. Het herdenkt de veteranen die zijn overleden tijdens de bouw van de weg in het park gedurende 1956-1960. De ‘Swallow Caves’ zijn samengesteld uit marmeren rotswanden bedekt met kleine gaten wat is ontstaan door erosie van het grond- en rivierwater. Een bochtig parcours gesneden door de rivier en heeft een kloof van vele bochten gecreëerd. Dit wordt de ‘Tunnel of nine turns’ benoemd. Een wandeling van een half uur in deze tunnel geeft je werkelijk prachtige uitzichten en is een van de mooiste delen van de kloof.
 
De volgende ochtend zullen we het eiland doorkruisen naar Cingjing Farm en uiteindelijk Sun Moon Lake. Sun Moon Lake, gelegen in het midden van Taiwan, met een hoogte van 748 meter boven de zeespiegel, is het enige natuurlijke grote meer in Taiwan. Het zuidelijke deel van Kuang Hua Island heeft de vorm van een nieuwe maan, en het noordelijke deel heeft de vorm van een zon, vandaar de naam Sun Moon Lake. De meest beroemde bezienswaardigheden rond Sun Moon Lake, zijn de Te Hua Huis, Kuang Hua Island, de Hsuan Tsang Moskee, de Tzu-En Pagoda, en de Wen Wu-tempel en ga zo maar door. De natuurlijke bossen grenzend aan deze wegen zijn goede plekken om vogels te kijken.
De Shao Clan is de vroegste clan die leefde in de Sun Moon Lake regio. De Harvest Festival, Festival Zaai en hun speciale ambachtelijke beurs ieder jaar heeft bijgedragen aan de bijzondere cultuur van de Sun Moon Lake en de regio behouden.
 
We zullen de Wen Wu Tempel en de Tse-En Pagode gebouwd door Chiang Kai-shek in naam van zijn moeder bezoeken. De Pagode is 46 meter hoog en is uitgegroeid tot de bekendste bezienswaardigheid van Sun Moon Lake in 1971.
 
De derde dag zullen we naar Puli gaan. Puli ligt in het midden van Taiwan met een hoogte tussen 380 en 700 meter. Puli is omgeven door de stijle bergen, heuvels en akkers. De meest bekende toeristische plekken zijn de Puli Brouwerij, Guangshing papier fabriek en het Chung Tai Chan-klooster. Er zijn ook speciale producten zoals wilde rijst stengels, passievrucht, rode suikerriet, rijst-noedels, en Shaushing wijn.
 
Voordat we terug gaan naar Taipei bezoeken we Chung Tai Buddhist Monastery. Dit is een van de grootste boeddhistische kloosters in Taiwan. Het is als een architectonisch meesterwerk. De tempel is de tweede grootste na het Foguanshan klooster. Het Chung Tai Chan-klooster heeft nu meer dan 90 meditatie centra en kantoren in Taiwan en in het buitenland.
 
Inclusief : Tour van begin tot eind
Vervoer door moderne bus met airconditioning
Overnachting in hotel Leader Village, Taroko Gorge National Park
Overnachting in hotel The Richforest, Sun Moon Lake
Lokaal Engelssprekende gids
Internationaal gezelschap
Toegangstickets en lokale reisverzekering
Exclusief : Fooien (optioneel)
Persoonlijke uitgaven zoals drankjes, eten en souvenirs
Prijs : 385 euro
 

*Volgorde van de tour kan verschillen
 

taroko gorge, Eternal Spring Shrine