Losse Modules

Losse Modules

 

Met behulp van onze losse modules kun je je eigen reis samenstellen (zie groepsreizen voor voorbeelden). Zo zijn er al mogelijkheden voor in en rondom Taipei vanaf een halve dag (3 a 4 uur) tot en met vijf dagen. U kunt meerdere modules boeken verdeeld over een aantal dagen. Kijk dan ook bij Hotels in welk hotel u wilt verblijven. Losse modules zijn in alle gevallen inclusief lokaal Engels sprekende gids en indien van toepassing met internationaal gezelschap. U kunt bij de aanvraag aangeven of u op het vliegveld opgehaald wilt worden naar uw hotel en terug naar het vliegveld na uw reis.

 

Taipei City Tour

 
We gaan verschillende hoogtepunten van de stad Taipei bezoeken. Zo zullen we naar naar Chiang Kai-Shek Memorial Hall gaan. Dit gebouw is een gedenkteken van de voormalige president Chiang Kai-Shek die in 1975 overleed. Ook bezoeken we het National Palace Museum, dat ‘s werelds grootste en meest waardevolle collecties van de Chinese kunstschatten herbergt voor ongeveer 5000 jaar aan historie. Natuurlijk zal er ook een bezoek gebracht worden aan een echte traditionele Chinese tempel.
 

lees verder

Yangmingshan National Park en Hot-spring Tour

 
Yangmingshan national park is het enige park in Taiwan dat vulkanische- en warmwaterbronnen heeft. Het prachtige berglandschap en het comfortabele weer maakt Yangmingshan Park een perfecte zomer plaats. Totale oppervlakte van het park is 125 hectare, ontworpen in traditionele Chinese stijl. Naast kratermeren zijn er ook zwavel fumarolen, geisers en bloeiende kersenbomen.
 

lees verder

Chiufen Village en Northeast Coast

 
Chiufen is een dorp dat ooit centrum van goudwinning was in Taiwan. Het goud is er niet meer maar deze schilderachtige oude dorpjes, gebouwd van nauw op elkaar staande huizen vastklampen aan steile bergwanden, blijven bieden betoverende omgeving en een fascinerende kijk op de levensstijl van het verleden. Vervolgens komen we aan bij de noordoostkust National Scenic Area, gelegen in de noordoostelijke hoek van Taiwan.
 

lees verder

Taipei Night Tour

 
U zal van een heerlijke Mongoolse barbecue avondmaal genieten voordat we naar een Night Market gaan met vele kraampjes en winkeltjes. Hier vlakbij staat de bekende Lungshan tempel waar nog steeds oude boeddhistische rituelen worden beoefend. De laatste stop zal zijn bij het voormalig hoogste gebouw van de wereld, de Taipei 101.
 

lees verder

Folk Arts Tour

 
De Sanhsia tempel is toegewijd aan de god Cingshuei Zushih. Het is meerdere malen herbouwd en onlangs onder toezicht van de Taiwanese kunstenaar Li Mei-shu. De tempel rijkelijk versierd met ingewikkelde houten, stenen en brons gravures. De architectuur van ‘Sanhsia Old Street’ dateert uit de begindagen, toen de Republiek van China pas werd opgericht.
 

lees verder

Northern Coast Tour

yehliu northern coast tour

 
Het standbeeld van ‘Goddess of Mercy’ is de mijlpaal van Chung Cheng Park. Het is de grootste standbeeld in Zuidoost-Azië. Binnen het standbeeld is een trap naar de top. Het hoogtepunt van deze tour is Yehliu park. Yehliu Park staat bekend om zijn spectaculaire rotsformaties, gebeeldhouwd door de eeuwen heen door wind en zee-erosie verlaten fascinerende pijlers waaronder de beroemde ‘Queen’s Head’ en ‘Fairy’s Shoe’.
 

lees verder

Wulai Aboriginal Village Tour

 
Wulai is een bekend bergdorpje in het noorden van Taiwan. De meeste bewoners zijn inheemse mensen van de ‘Tai Ya Tribe’. Er zijn hoge bergen langs de kruising van Nanshi Creek en Tunho Creek. Prachtige landschap wordt gevormd door de hoge bergen en stromende rivieren. De plaats staat bekend om warmwaterbronnen, trail trein, watervallen en het Yushian Amusement Park. De beroemde Wulai Waterval is ongeveer 80 meter hoog. Het is een prachtige waterval die als een witte zijden doek naar beneden valt.
 

lees verder

Taroko Gorge National Park Hualien

 
Taroko werd in 1986 een nationaal park en is de op twee na grootste in Taiwan. Het staat bekend om zijn spectaculaire bergen en marmeren vallei. In miljoenen jaren van winderosie werden de marmeren rotsen blootgesteld en gevormd door de Li Wu rivier. De valhoogte bedraagt maar liefst 3742 meter. Al de vormingen die zijn ontstaan heeft ook voor bijzondere flora en fauna gezorgd in het gebied.
 

lees verder

Kaohsiung en Kenting met High Speed Train (2 dagen)

 
Maobitou is een van de twee zuiderlijkste punten van Taiwan. De rotsen hier liggen gedeeltelijk in de die waarbij een bepaald gedeelte op een kruipende kat lijkt. Eluanbi is het andere zuiderlijkste punt. De 21-meterhoge Eluanbi Lighthouse is een van de meest indrukwekkende vuurtorens in Taiwan en bekend als hete “Oost- Aziatische Licht”. Het middelpunt in het zuiden is het Kenting National Park, het enige tropische park van Taiwan. Het is opgericht in 1982 en het park beslaat een totale oppervlakte van ruim 33 hectare land.
 

lees verder

Sun Moon Lake, Puli en Lukang (2 dagen)

 
Sun Moon Lake, gelegen in het midden van Taiwan, met een hoogte van 748 meter boven de zeespiegel, is het enige natuurlijke grote meer in Taiwan. Puli is omgeven door de stijgende en dalende bergen, heuvels en akkers. De meest bekende toeristische plekken zijn de Puli Brouwerij, Guangshing papier fabriek en het Chung Tai Chan-klooster. De oude tempels van Lukang zijn echte collecties van kunst en meesterwerken van architectuur.
 

lees verder

Taroko Gorge National Park en Sun Moon Lake (3 dagen)

 
Een bochtig parcours gesneden door de rivier en heeft een kloof van vele bochten gecreëerd. Dit wordt de ‘Tunnel of nine turns’ benoemd. Een wandeling van een half uur in deze tunnel geeft je werkelijk prachtige uitzichten en is een van de mooiste delen van de kloof. Puli ligt in het midden van Taiwan met een hoogte tussen 380 en 700 meter. Puli is omgeven door de stijle bergen, heuvels en akkers. De meest bekende toeristische plekken zijn de Puli Brouwerij, Guangshing papier fabriek en het Chung Tai Chan-klooster.
 

lees verder

Sun Moon Lake en Alishan (3 dagen)

 
Alishan (‘Ali Mountain’ in het Chinees) staat bekend om zijn alpine bossen, de mensen en de beroemde Alishan Forest Railway. Het is gelegen in het noordoostelijke deel van Chiayi County. Het natuurgebied beslaat vier townships waaronder Alishan, Meishan, Zhuqien en Fanlu. Alishan heeft overvloedige natuurlijke hulpbronnen en de cultuur heeft geleid tot de erkenning door het Ministerie van Transport en Communicatie (MOTC) in maart 2001 als een nationaal natuurgebied.
 

lees verder

Centraal en Zuid Taiwan (4 dagen)

 
We zullen centraal en zuid Taiwan bereizen. Als eerste gaan we naar Sun Moon Lake, een groot meer tussen de bergen. De volgende ochtend zullen we naar Lukang rijden. Dit is een historisch en cultureel dorp. We zullen dezelfde dag met de bus of de trein naar Kaohsiung gaan voor een overnachting. De derde gaan rijden we in meer zuidelijke richting voor Kenting. Hier bezoeken we onder andere Oluanpi Lighthouse en Kenting National Park.
 

lees verder

Rondom Taiwan met High Speed Train ervaring (4 dagen)

 
We zullen Taiwan bereizen met zowel de bus als de trein waarvan 1 in het bijzonder, de Taiwan High Speed Train met een topsnelheid van rond de 300 km/uur. We zullen als eerst bij Sun Moon Lake aankomen voor meerdere hoogtepunten. Via stops en/of overnachtingen bij Tainan, Kaohsiung en Kenting komen we aan in het oosten van Taiwan. Hier zullen we wederom een een treinrit hebben met als aankomst Hualien. Hier is het Taroko National Park, een van de bekendste attracties van Taiwan.
 

lees verder

Amazing Taiwan (5 dagen)

 
We ontdekken Taiwan in 5 dagen met verschillende hoogtepunten. Als eerste rijden we naar Sun Moon Lake, een groot meer op meer dan 700 meter hoogte. Hier bezoeken we onder andere de Wenwu Tempel en Tse-En Pagoda. De volgende dag rijden we door naar Tainan en brengen een bezoek aan Fort Provintia met Nederlandse geschiedenis uit de 17de eeuw. We zullen overnachten in het klooster genaamd Foguanshan. Vervolgens rijden we richting de oostkust.
 

lees verder

Rondom Taiwan (5 dagen)

 
U verkent het eiland Taiwan in vijf dagen. We gaan langs verschillende hoogtepunten van het land zoals het romantische meer Sun Moon Lake en zien Nederlandse historie terug in Tainan bij de Chihkan Towers (Fort Provintia). We verblijven tijdens deze tour in 5-sterren hotels van hoge kwaliteit. De tour zal op basis zijn van internationaal gezelschap en een lokaal Engels sprekende gids.
 

lees verder