Kenting meest bezochte nationale park 2010

Kenting meest bezochte nationale park 2010

Kenting National Park in het zuidelijkste puntje van Taiwan is het meest bezochte nationale park afgelopen jaar, gevolgd door het noorden liggende nationale park Yangmingshan en Taroko National Park in het oosten van Taiwan.

 

Het tropische park, gelegen in het Hengchun schiereiland Pingtung County, heeft een prachtige kustlijn, tropisch regenwoud en koraalplateaus.

 

In 2010 bezochten in totaal van 6,35 miljoen toeristen het park, goed voor 38,1 procent van het totale aantal bezoeken aan alle acht nationale parken van vorig jaar volgens de statistieken van het ‘Construction and Planning Agency’ (CPA).

 

Yangmingshan park, bekend om zijn vulkanische landform, goed voor 22,7 procent van de totale opkomst, terwijl de Taroko park, bekend om haar marmer kloof, goed voor 22,2 procent van het totaal.

 

Het CPA zegt dat het aantal bezoekers aan de nationale parken van Taiwan in 2010 is toegenomen met 6,8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De bezoeken stegen met 34,4 procent voor Kenting park en 10,3 procent voor de Taroko park.

 

Het aantal toeristen naar Yushan National Park, centraal gelegen in de bergketens, is gedaald door een aanzienlijke 42,9 procent als gevolg van diverse wegen die in het park zijn aangetast na de ernstige overstromingen in Taiwan in 2009. Deze wegen zijn nog steeds in reparatie.

 

Het CPA heeft gezegd dat de nationale parken van Taiwan gevarieerde en waardevolle landschappen en middelen te bieden heeft, variƫrend van koraalriffen, hoge bergen, vulkanische landschappen, wetlands, historische slagvelden tot inheemse plekken.

 

Bron: chinapost.com.tw