Kaohsiung en Kenting met High Speed Train (2 dagen)

Kaohsiung en Kenting met High Speed Train (2 dagen)

Duur : 2 dagen
Vertrek : Tussen 8:00 en 9:00
Vertrekpunt : Hotel waar u verblijft (centrum Taipei)
Hoogtepunten : Maopitou
Oluanpi
Kenting national park
Cheng ching lake
Spring and autumn pavilions
Former british consulate
 
Touromschrijving : We gaan met de High Speed Train van Taipei naar Kaohsiung 2 uur tijd waar je met de bus er 5 uur over zal doen. Vanuit Kaohsiung gaan we verder met de bus zuiderlijk Taiwan verkennen.
 
Maobitou is een van de twee zuiderlijkste punten van Taiwan. De rotsen hier liggen gedeeltelijk in de die waarbij een bepaald gedeelte op een kruipende kat lijkt. Vanaf het uitkijkpunt van Maobitou is het mogelijk om de zuiderlijke kustlijn van Kenting te bewonderen met de groene heuvels op de achtergrond van het nationale park.
 
Eluanbi is het andere zuiderlijkste punt. De 21-meterhoge Eluanbi Lighthouse is een van de meest indrukwekkende vuurtorens in Taiwan en bekend als hete “Oost- Aziatische Licht”. Eluanbi bestaat uit een groot deel koraal en kalksteen en bevat ongewone formaties.
 
Het middelpunt in het zuiden is het Kenting National Park, het enige tropische park van Taiwan. Het is opgericht in 1982 en het park beslaat een totale oppervlakte van ruim 33 hectare land. Dit is het meest dichtbevolkte nationale park van Taiwanen biedt bezoekers een prachtig uitzicht over het typische Taiwanese land. Bovendien, het nationale park omvat bergen, bossen, weiden, meren, duinen, stranden en koraalriffen dat alles impliceert wat u zich kunt wensen.
 
Ook gelegen in het zuidelijke deel van Taiwan, de stad Kaohsiung is het eilands grootste industriële centrum. De vorderingen en welvaart van Taiwan, uitbreiding en modernisering van de stad maakt Kaohsiung tot een nieuw opkomende internationale metropool.
 
Cheng Cing Lake is gelegen Kaohsiung County. Het is het grootste meer in het gebied en oorspronkelijk ontwikkeld als een reservoir om de behoefte aan water voor industrieel gebruik te voldoen. Later werd het meer verbeterd door het milieu landschapsarchitectuur. Tot vandaag biedt het de schoonheid van een bebost park. Het was voor het publiek opengesteld als toeristische bestemming in 1960. De oppervlakte van het meer heeft een wateroppervlakte van meer dan 300 hectare. De bekendste attractie van het meer is de brug ‘Nine Turns’, die werd gebouwd in 1960. Het is een 230 meter lange brug met negen draaiingen. Onder aan de heuvel achter het Chuanxizhai is een aquarium dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1961 als eenanti-nucleaire ondergrondse bunker. Dit werd omgevormd tot een toeristisch aquarium met tentoonstellingen van allerlei oceanische organismen verdeeld in acht gebieden: bijzondere dieren, schatten van de zee, schelpdieren, koraal, vreemde rotsen, en potvissen. Het is een plek die perfect is voor zowel entertainment als onderwijs.
 
Former British Consulate; Dit consulaat werd gebouwd in 1865 met meer dan honderd jaar geschiedenis. Het is nu de meest westerlijke antieke gebouw bewaard gebleven in Taiwan. Het gebouw was ontworpen door een Britse ingenieur en gebouwd door Chinese ambachtslieden. Het is het meest betekenisvolle oude gebouw van de Chinese moderne geschiedenis met sierlijke en elegante verhoudingen.
 
Twee massieve paviljoenen, Spring & Autumn Pavilions, gewijd aan Kuan Kung. Het lente- en herfstpaviljoen werden voltooid in 1951. Aan de voorzijde van de paviljoenen is een standbeeld van Kuanyin, de Godin van Genade, rijdend op een draak. Volgens de legende verscheen Kuanyin boven de wolken rijdend op een draak.
 
De Taiwan High Speed Rail (THSR) is een hoge-snelheidstrein die van Taipei City naar Kaohsiung rijdt (335 kilometer). De THSR maakt gebruik van de Taiwan High Speed700T trein, geproduceerd door een consortium van Japanse bedrijven. De totale kosten van het project wordt geschat op 15 miljard dollar. De treinen rijden met snelheden tot 300 km per uur en gaat van Taipei City naar Kaohsiung City in ongeveer 90 a 120 minuten.
 
Inclusief : Tour van begin tot eind
Vervoer door moderne bus met airconditioning
en met de High Speed Bullet Train
Overnachting in hotel Garden Villa, Kaohsiung
Lokaal Engelssprekende gids
Internationaal gezelschap
Toegangstickets en lokale reisverzekering
Exclusief : Fooien (optioneel)
Persoonlijke uitgaven zoals drankjes, eten en souvenirs
Prijs : 250 euro
 

*Volgorde van de tour kan verschillen