Individuele reis 9 dagen

Individuele reis 9 dagen

Dag 1: Aankomst

 

Bij aankomst op het vliegveld Taoyuan International Airport (TPE) wordt u opgewacht en gebracht naar uw gekozen hotel. Afhankelijk van de vliegtijden zal er geen programma zijn op de aankomstdag.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 2: Taipei City tour

 

Na het ontbijt ontmoet u de Engels sprekende gids in het hotel. Vandaag verkennen we Taipei City waar we een bezoek brengen aan het indrukwekkende CKS Memorial Hall, het National Palace Museum waar 5000 jaar Chinese keizerlijke kunst en jade collecties zijn tentoongesteld, Martyrs ‘Shrine van traditionele architectuur en het Taipei Handwerk Centrum. Ook bezoeken we een Chinese tempel en zullen naar het een van de hoogste gebouwen ter wereld, de Taipei 101.

 
Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 3: Sun Moon Lake
 
Vervolgens rijden we door naar Sun Moon Lake, gelegen 762 meter boven de zeespiegel in de hoge bergen van Centraal-Taiwan. We brengen een bezoek aan de beroemde Wen Wu Tempel gewijd aan Confucius en Holy Monk Shrine.
 
Hotel: The lalu Sun Moon Lake (5*)

 

Dag 4: Tainan

 

Vanuit Sun Moon Lake rijden we naar Tainan waar we bij aankomst een lunch zullen gaan nuttigen. We zullen hier Chikhan Lou, Koxinga Shrine en Chi mei museum bezoeken. Chikhan Lou, ook wel bekend als Fort Provintia. De torens die in Chinese stijl zijn gebouwd staan op de top van het oude Nederlands fort. U kunt nog steeds een aantal van de originele stukken van dit fort zien. Koxinga Shrine is een heiligdom gewijd aan Koxinga en werd oorspronkelijk gebouwd door de lokale bevolking in 1663. Het gebouw is omringd door een prachtige tuin.
 
Hotel: Zenda Suites Tainan  (4*)

 

Dag 5: Kaohsiung, Foguanshan klooster

 

We zullen vanuit Tainan naar Kaohsiung reizen. Als eerst rijden we naar Ching Cheng Lake. Dit is een meer in een mooie omgeving met pagodes en paviljoenen. In de middag rijden we door naar het klooster Foguanshan. Hier zult u ook overnachten.

 

Hotel: Pilgrims Lodge

 

Dag 6: Foguanshan, Taitung

 

Vroeg in de ochtend kunt u meezingen in het klooster met daar op volgend een vegetarisch ontbijt. We rijden hierna naar Meinong. Dit is een traditioneel Hakka dorpje. Hier worden de bekende handgemaakte papieren paraplu’s gemaakt. Eind van de middag zullen we in Taitung aankomen waar we zullen overnachten.

 

Hotel: Formosan Naruwan Hotel (4*)

 

Dag 7:  Oostkust, Taroko Gorge

 

We bereizen vandaag de oostkust van Taiwan waar we verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals Siaoyeliou (ook wel little Yehliu genoemd) en Sansientai (bijzondere brug verbonden met een eiland vlak voor de kust). We zullen eindigen in het Taroko hotel in Hualien.

 

Hotel: Silks Place Taroko (5*)

 

Dag 8: Taroko Gorge, Taipei

 

We gaan langs de bezienswaardigheden van taroko gorge zoals de Tunnel of Nine Turns. Een wandeling door de tunnel van 9 bochten duurt ongeveer 30 minuten en geeft toegang tot betoverende scènes van de kloof, de rivier, stenen lagen, de tunnel zelf, en de omringende vegetatie. Dit is een van de mooiste delen van de kloof. Na nog een aantal verschillende bezichtigingen in het Taroko Gorge national park rijden we uit de kloof naar een marmer fabriek voor een bezoek om te zien hoe prachtige werken worden gemaakt. We rijden verder naar de kust voor Chingshui Cliffs met een mooi uitzicht op de ruige oostkust. Voordat we onze weg vervolgen naar Taipei bezoeken we een souvenir shop.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 9: vertrek
 
U heeft vandaag de tijd om de stad Taipei te verkennen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.