Individuele reis 15 dagen

Individuele reis 15 dagen

Dag 1: Aankomst

 

Bij aankomst op het vliegveld Taoyuan International Airport (TPE) wordt u opgewacht en gebracht naar uw gekozen hotel. Afhankelijk van de vliegtijden zal er geen programma zijn op de aankomstdag.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 2: Wulai, Taipei City

 
In de ochtend gaan we naar Wulai. Dit is het meest toegankelijke gebied van Taipei naar de Aboriginals die ooit de hoofdjagers van Taiwan waren. We rijden langs een schilderachtige bergweg die u laat begeleiden naar het authentieke aboriginal dorp en rijden in een unieke push-car naar de top van een diep ravijn. Dit is Wulai waar aboriginal meisjes je zal vertellen over hun leven in sierlijke zang en dans. In de middag verkennen we de hoofdstad Taipei waar u verblijft. In Taipei brengen we een bezoek aan het indrukwekkende CKS Memorial Hall, het National Palace Museum waar 5000 jaar Chinese keizerlijke kunst en jade collecties zijn tentoongesteld, Martyrs ‘Shrine van traditionele architectuur en het Taipei Handwerk Centrum.
 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 3: Taroko Gorge

 
Via de oostkust komen we aan in Taroko gorge national park. Hier bezoeken we de attracties Tunnel of Nine Turns, Swallow Grotto, Eternal Spring Shrine en Taroko Gorge Gateway. Swallow Grotto biedt een prachtig uitzicht met een loopbrug naar de andere kant van de vallei. Dit is ook het begin van de Tunnel of Nine Turns waar u door heen kunt wandelen.

 
Hotel: Silks Place Taroko (5*)

 

Dag 4: Taroko Gorge

 

Vandaag kunt u kiezen uit meerdere wandelingen door het nationale park.

 

Hotel: Silks Place Taroko (5*)

 

Dag 5: Oostkust, Taitung

 

We rijden langs de oostkust richting Taitung. Als eerste zullen we stoppen bij Sanxiantai. De drie grote rotsen die deel uitmaken van het eiland meest opvallende kenmerk hebben aanleiding gegeven tot een legende dat drie van China’s Acht Onsterfelijken er zijn gekomen, vandaar de naam van het eiland “terrace of the three immortals”. Het eiland is verbonden door een rode loopbrug. Op het eiland zijn er wandelpaden voor het bekijken van de geologische kenmerken zoals kuilen, grotten en loopgraven, evenals zeldzame vegetatie. Onze volgende stop zal zijn bij ‘Water running upwards’. De helling is niet steil maar hier stroomt het water naar boven i.p.v. naar beneden.

 

Hotel: Formosan Naruwan Hotel Taitung (5*)

 

Dag 6: Southern scenic highway, Kenting

 

We rijden van Taitung nog meer zuidelijk naar Kenting. In Kenting bezoeken we Chuanfanshr, een 18 meter hoge koraalrif. Vervolgens zullen we naar Oluanpi Lighthouse rijden. In 1882 is door een Britse technicus een vuurtoren gebouwd op Eluanbi. De vuurtoren was gewapend met kanonnen en schietgaten. De Eluanbi Lighthouse is een van de gewapende vuurtorens in de wereld. We eindigen in de middag in het Kenting Forest Recreation Area. Dit is een tropische botanische tuin en heeft een bosrijke natuur.

 

Hotel: Caesar park Kenting (5*)

 

Dag 7: Kenting

 

U heeft vandaag een vrije dag om te relaxen bij uw hotel en het zwembad of aan het strand.

 

Hotel: Caesar park Kenting (5*)

 

Dag 8: Kaohsiung

 

We rijden door naar naar Kaohsiung. We bezoeken het Cheng Ching Lake. Het is het grootste meer in het Kaohsiung gebied, oorspronkelijk ontwikkeld als een reservoir om de behoefte aan water voor industrieel gebruik te voldoen. Momenteel biedt het de schoonheid van een bebost park. Het heeft een wateroppervlakte van meer dan 300 hectare. , en de snelweg die is opgebouwd rond het rekt voor een totaal van zeven kilometer. De bekendste attracties van het meer is waarschijnlijk de brug van de ‘Negen Turns’, die gebouwd werd in 1960. Het is 230 meter lang en 2,5 meter breed met negen bochten. We rijden hierna meer het centrum in voor het hotel dat aan de Love River staat waar u een boottochtje kunt maken.

 

Hotel: Ambassador Kaohsiung(5*)

 

Dag 9: Tainan

 

We bezoeken vandaag Tainan. In juli 1622, V.O.C. admiraal Cornelis Reyersz zeilde voor Taiwan op zoek naar een geschikte nieuwe locatie om een handelspost te bouwen. Zij vestigden een klein fort wat later werd uitgebreid en omgedoopt tot Fort Zeelandia. De nederzetting werd aanvankelijk ontworpen als uitvalsbasis voor hun Spaanse rivalen en als handelspost tussen China en Batavia. Later werd het een Nederlandse centrum van de handel tussen China, Japan en Europa. Fort Provintia werd gebouwd in 1653 door de Nederlandse tijdens hun kolonisatie van Taiwan. Het fort werd overgegeven aan Koxinga. Sinds 1945 staat de site bekend als ‘Red-bedekte toren’ (Toren Chihkan). Er zijn er nog steeds overblijfselen van het toenmalige fort zichtbaar.

 

Hotel: Zenda suites Tainan(4*)

 

Dag 10: alishan

 

We rijden vandaag naar Alishan National Forest Recreation Area en ligt op 2200 meter hoogte. Er kunnen hier schitterende wandelingen gemaakt worden door het beboste gebied. Deze zijn bereikbaar met een lokaal treintje.

 

Hotel: Alishan house (4*)

 

Dag 11: Sun moon lake

 
In de ochtend gaan we met een treintje naar Jhushan waar een van de mooiste zonsopgang te bezichtigen is. Na het ontbijt komen we in de middag aan bij Sun Moon Lake waar we enkele bezienswaardigheden zullen bezoeken. We overnachten in een van de mooiste hotels van Taiwan.
 

Hotel: The Lalu, Sun Moon Lake(5*)

 

Dag 12: Sun moon lake

 
u heeft vandaag vrij om van de omgeving te genieten. u kunt gaan vissen, fietsen, wandelen, boottochtje maken of lekker relaxen bij het 60 meter zwembad bij het hotel.
 

Hotel: the lalu (5*)

 

Dag 13: Taipei, Puli

 

Vandaag gaan we via Puli weer terug naar Taipei. We bezoeken onder andere het Chung Tai Chan Monastery. Dit klooster is een ongewone religieus monument. Het bevat moderne materialen en technologie met de oude Zen-boeddhistische tradities. Binnen zijn er een overzicht van uitgestrekte hallen en paviljoens die kunstwerk, heilige teksten, houtsnijwerk en een aantal mooie indrukwekkende beelden bevatten.
 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 14: Taipei

 
Vandaag heeft u vrij en kunt u zelf invulling aan de dag geven om bijvoorbeeld te gaan shoppen, naar de dierentuin, fietsen tussen de theevelden in Pinglin of naar de theehuisjes met de gondel naar Maokong. (er kan ook een extra losse module gekozen worden)
 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 15: Vertrek
 
U heeft vandaag de tijd om de stad Taipei te verkennen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.