Individuele reis 12 dagen

Individuele reis 12 dagen

Dag 1: Aankomst

 

Bij aankomst op het vliegveld Taoyuan International Airport (TPE) wordt u opgewacht en gebracht naar uw gekozen hotel. Afhankelijk van de vliegtijden zal er geen programma zijn op de aankomstdag.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 2: Yehliu, Chiufen, Taipei City

 

In de ochtend bezoeken we de Yehliu rotsformaties en het oude goudmijn dorpje Chiufen. Yehliu bevat bijzondere vormen rotsen gevormd door een combinatie van wind- en zeëerosie. Het meest welvarende winkelcentrum in Jiufen is Jiufen Old Street. Het gaat door het grootste deel van het dorp met vele kleine winkeltjes. In de middag verkennen we de stad Taipei. Hierbij brengen we onder andere een bezoek aan het CKS Memorial Hall. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis van Chiang Kai-shek, voormalig president van de Republiek China. Ook bezoeken we het National Palace Museum dat de grootste collectie van onschatbare Chinese kunstschatten bevat met 5000 jaar geschiedenis.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)

 

Dag 3: Taroko Gorge

 

Via de oostkust komen we aan in Taroko gorge national park. Hier bezoeken we de attracties Tunnel of Nine Turns, Swallow Grotto, Eternal Spring Shrine en Taroko Gorge Gateway. De tunnel van 9 bochten is de bekendste attractie van het park en biedt prachtige uitzichten op de kloof gedurende de wandeling er door heen.

 

Hotel: Silks Place Taroko (5*)

 

Dag 4: Taroko, Sun Moon Lake

 

We zullen in de middag aankomen bij Sun Moon Lake waar we enkele bezienswaardigheden zullen bezoeken. Bekende bezienswaardigheden zijn de Wen Wu Temple en de Tse-En Pagoda die voormalig president Chiang Kai-shek heeft laten bouwen voor zijn moeder.

 

Hotel: The Lalu (5*)

 

Dag 5: Sun Moon Lake

 

u heeft vandaag vrij om van de omgeving te genieten. u kunt gaan vissen, fietsen, wandelen, boottochtje maken of lekker relaxen bij het 60 meter zwembad bij het hotel.

 

Hotel: The Lalu (5*)

 

Dag 6: Sun Moon Lake, Alishan

 

We hebben een lange maar schitterende rit voor de boeg naar Alishan. Alishan is een bergengebied omringd door bossen. Het omvat, onder andere, berg wildernis, een aantal dorpjes, watervallen, op grote hoogte theeplantages, het Alishan treintje en een aantal wandelpaden.

 

Hotel: Alishan House (4*)

 

Dag 7: Alishan, Tainan, Kaohsiung

 
Alishan is bekend om zijn zonsopgangen, en op een geschikte ‘s ochtends kan men de zon zien opkomen vanuit de bergen en boven een zee van wolken. Na de zonsopgang gezien te hebben en met het treintje of per wandeling terugkomen in het dorpje zullen we vertrekken naar Tainan. Tainan staat in het teken van oude Nederlandse historie. We brengen een bezoeken aan de Nederlandse forten Zeelandia en Provintia. De in Chinese stijl gebouwde torens staan op de top van het fort Provintia. Je kan nog steeds een aantal van de originele funderingen van dit fort zien. We eindigen in Kaohsiung waar u kunt genieten van de love river waar u een boottochtje kunt maken of een avondmarkt kunt bezoeken.

 

Hotel: Ambassador (5*)

 

Dag 8: Kaohsiung

 

Vandaag zijn er meerdere opties. U kunt naar Maolin, het ‘vlinderdorp’, het Foguanshan klooster, het dorp Meinong dat bekend staat om zijn handgemaakte papieren paraplu’s of naar het Cijin ditrict met de ferry voor een wandeling over de boulevard, een duik in de zee of relaxen op het strand.

 

Hotel: Ambassador (5*)

 

Dag 9: Kenting

 

We gaan naar kenting waar we meerdere stops zullen houden zoals bij Oluanpi Lighthouse, Cat’s Nose en Kenting Forest National Park.

 

Hotel: Caesar park kenting (5*)

 

Dag 10: Kenting

 

U heeft vandaag een vrije dag om te relaxen bij uw hotel en het zwembad of aan het strand of het dorpje verkennen.

 

Hotel: Caesar park kenting (5*)

 

Dag 11: Kenting

 

Vandaag gaan we weer terug naar kaohsiung om daar de hogesnelheidslijn te nemen naar Taipei.

 

Hotel: Howard Plaza Hotel Taipei (5*)
 
Dag 12: vertrek
 
U heeft vandaag de tijd om de stad Taipei te verkennen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.