Groepsreis 9 dagen

Groepsreis 9 dagen

Dag 1: Aankomst

 

Bij aankomst op het vliegveld Taoyuan International Airport (TPE) wordt u opgewacht en gebracht naar uw gekozen hotel. Afhankelijk van de vliegtijden zal er geen programma zijn op de aankomstdag.

Hotel naar keuze.

Dag 2: Taipei City, Wulai aboriginal village

 

Na het ontbijt verkennen we Taipei City waar we een bezoek brengen aan het indrukwekkende CKS Memorial Hall, het National Palace Museum waar 5000 jaar Chinese  keizerlijke kunst en jade collecties zijn tentoongesteld, Martyrs ‘Shrine van traditionele architectuur en het Taipei Handwerk Centrum. De middag gaan we naar Wulai. Dit is het meest toegankelijke gebied van Taipei naar de Aboriginals die ooit de hoofdjagers van Taiwan waren. We rijden langs een schilderachtige bergweg die u laat begeleiden naar het authentieke aboriginal dorp en rijden in een unieke push-car naar de top van een diep ravijn. Dit is Wulai waar aboriginal meisjes je zal vertellen over hun leven in sierlijke zang en dans.
Hotel naar keuze.

Dag 3: Chiufen Village en noorden kust
In de ochtend bent u vrij van het programma. In de middag gaat u naar Chiufen en de ruige kust. De dorpjes van Chiufen waren ooit centra van de goudwinning in Taiwan. Het goud is er niet meer maar deze schilderachtige oude dorpjes, gebouwd van nauw op elkaar staande huizen aan steile bergwanden, bieden een betoverende omgeving en een fascinerende kijk op de levensstijl van het verleden. Na Chiufen bezoeken we Pitou Cape, hoge ingesleten grotten en platforms en andere landvormen die duidelijk te zien zijn op de klif. Verder gaan we naar Nanya, een kustlijn vol met geweldige rotsformaties, een zee-geërodeerde kust met koraal.
Hotel naar keuze.

Dag 4: Bullet Train, Sun Moon Lake (inclusief lunch)
U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald en gebracht naar het treinstation waar u de Bullet Train naar Taichung zal nemen. We gaan vervolgens de rest van de dag met de bus verder. Er zal een lunch zijn in Puli. Vervolgens rijden we door naar Sun Moon Lake, gelegen 762 meter boven de zeespiegel in de hoge bergen van Centraal-Taiwan. We brengen een bezoek aan de beroemde Wen Wu Tempel gewijd aan Confucius en Holy Monk Shrine.

Hotel: Del Lago  (4*)

Dag 5: Tainan, Kaohsiung (inclusief lunch)
Vanuit Sun Moon Lake rijden we naar Tainan waar we bij aankomst een lunch zullen gaan nuttigen. We zullen hier Chikhan Lou, Koxinga Shrine en Chi mei museum bezoeken. Chikhan Lou, ook wel bekend als Fort Provintia. De torens die in Chinese stijl zijn gebouwd staan op de top van het oude Nederlands fort. U kunt nog steeds een aantal van de originele stukken van dit fort zien. Koxinga Shrine is een heiligdom gewijd aan Koxinga en werd oorspronkelijk gebouwd door de lokale bevolking in 1663. Het gebouw is omringd door een prachtige tuin. De overnachting zal in Kaohsiung zijn.
Hotel: Howard Plaza Hotel  (4*)

Dag 6: Kenting, Taitung (inclusief lunch)
We vertrekken naar Kenting voor het oudste national park van Taiwan. Het park bevat bergen en bos maar ook mooie stranden. In Kenting zullen we ook gaan lunchen. Vervolgens rijden we via de ‘scenic southern highway’ naar Taitung.

Hotel: Naruwan Hotel (5*)

Dag 7: Taitung, Hualien – Taipei (inclusief lunch)
trein van taitung naar hualien, Eternal Spring Shrine, Swallow Caves,Tunnel of Nine Turns, Tienhsiang Lodge / Lunch at Hualien /Marble Factory & showroom / met de trein naar taipei en aankomst 7 uur
Hotel naar keuze.

Dag 8: Taipei
U heeft overdag vrij om de stad Taipei en/of omgeving te verkennen. In de avond zal u worden opgehaald voor een Mongolische BBQ avondmaal. Hier heeft u een keuze uit verschillende soorten vlees en groentes om vervolgens de kok de perfecte maaltijd te laten klaarmaken op een grote houtskoolgrill. Taipei heeft vele tempels waaronder de Lungshan tempel. Deze is het oudst en meest bekendst met een prachtige architectuur. Hier vlakbij bezoekt u ook de Hwasi avondmarkt. Vervolgens rijden we naar de Taipei 101. Dit was onlangs nog het hoogste gebouw van de wereld (508 meter). Het heeft 101 verdiepingen en bevat een groot winkelcentrum waar alle ‘dure’ merken zijn gevestigd.

Hotel naar keuze.

Dag 9: vertrek
U heeft vandaag de tijd om de stad Taipei te verkennen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.

Richtprijs 790 euro