Groepsreis 13 dagen

Groepsreis 13 dagen

Dag 1: Aankomst

 

Bij aankomst op het vliegveld Taoyuan International Airport (TPE) wordt u opgewacht en gebracht naar uw gekozen hotel. Afhankelijk van de vliegtijden zal er geen programma zijn op de aankomstdag.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 2:
 
In de ochtend Taipei City tour. Chiang Kai-Shek Memorial Hall is een indrukwekkend monument voor een grote Chinese leider. De biedt meer dan 25 hectare aangelegde tuinen, sierlijke paviljoens en vijvers. Een standbeeld van president Chiang kijkt uit over de stad vanaf het hoofdgebouw. Een elegante Ming-stijl aan de hoofdingang wordt geflankeerd door twee klassieke stijl vormgegeven gebouwen, het Nationale Theater en de National Concert Hall. Het plein tussen de gebouwen is een populaire ontmoetingsplek tijdens feestelijke gelegenheden. We brengen vervolgens een bezoek aan Martyrs’ Shrine
Het is een uitstekend voorbeeld van de klassieke architectuur tijdens de Ming-dynastie, gewijd aan de helden van de Chinese oorlogen. Er is ieder uur wisseling van de wacht bij de ingang. Niet hier ver vandaan is het National Palace Museum dat de een grote collectie van de Chinese kunst herbergt. Er zijn veel traditionele Chinese tempels in Taipei. Die plaatsen vertegenwoordigd de centra van de mensen in hun religieuze activiteiten. Als laatste bezoeken we de souvenirswinkel Handicraft Center.
 
In de middag gaat u naar Chiufen en de ruige kust. De dorpjes van Chiufen waren ooit centra van de goudwinning in Taiwan. Het goud is er niet meer maar deze schilderachtige oude dorpjes, gebouwd van nauw op elkaar staande huizen aan steile bergwanden, bieden een betoverende omgeving en een fascinerende kijk op de levensstijl van het verleden.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 3:
 
In de ochtend Northern coast tour. Keelung, 40 minuten rijden ten noordoosten van Taipei, is een van de internationale zeehavens van Taiwan en het transport knooppunten. Bij het Chung Cheng Park ziet u het enorme standbeeld van de Godin van Genade en is er een panoramisch uitzicht op de haven van Keelung. Yehliu is beroemd om zijn natuurlijke rotsen formaties die een verbazingwekkende reeks van artistieke vormen zijn ontstaan ​​door erosie en andere natuurlijke krachten. Tussen de rotsen staan een paar bekende zoals Queen’s Head, de paddenstoelen en een bijenkorf.
 
In de middag Folk arts tour. We gaan naar de Taiwanese traditionele volkskunst ervaring. In de Tsu Shih Temple in de noordelijke Taiwanese stad Sanhsia zijn fijn gedetailleerde schilderijen en houtsnijwerk, sierlijke stenen draken, vogels, goden en nog veel meer. Bijzonder bezienswaardigheid is het ingewikkelde plafond. Yingko, een klein stadje in het zuidwesten van Taipei County, is niet bekend om haar prachtige landschap en historische overblijfselen. Hier is een bezoek waard vanwege het prachtige aardewerk. Yingko staat bekend als de keramische hoofdstad van Taiwan. De belangrijkste attracties voor zijn de fabrieken en showrooms die artistieke keramiek produceren, met name kopieën van Chinese kunstschatten. De eerste artistieke keramiek fabriek werd opgericht door Hsu Tse-Jan in 1972.
 
Hotel naar keuze.

 

Dag 4:
 
Vrij te besteden.
 
Hotel naar keuze.

 

Dag 5:
 
Sun Moon Lake, gelegen in het midden van Taiwan, met een hoogte van 748 meter boven de zeespiegel, is het enige natuurlijke grote meer in Taiwan. Het zuidelijke deel van Kuang Hua Island heeft de vorm van een nieuwe maan, en het noordelijke deel heeft de vorm van een zon, vandaar de naam Sun Moon Lake. De meest beroemde bezienswaardigheden rond Sun Moon Lake, zijn de Te Hua Huis, Kuang Hua Island, de Hsuan Tsang Moskee, de Tzu-En Pagoda, en de Wen Wu-tempel en ga zo maar door. De natuurlijke bossen grenzend aan deze wegen zijn goede plekken om vogels te kijken.
 
Hotel: Fleur de Chine, Sun Moon Lake

 

Dag 6:
 
Na het ontbijt rijden we naar Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Gelegen aan de zuidwestelijke kust van het eiland en geniet van een warm klimaat het hele jaar door. Het is het eiland oudste en nu de vierde grootste stad. Met zijn lange geschiedenis is Tainan rijk aan historische plekken en cultureel erfgoed. We bezoeken Koxinga Shrine, Chihkan Lou en het Chimei Museum. Vervolgens rijden we naar Kaohsiung, de tweede grootste stad in Taiwan. We nemen eerst een bezoek aan de Love River en zullen vervolgens naar de avondmarkt Lio Ho gaan waar u een avondmaal kunt nuttigen.
 
Hotel: Garden Villa, Kaohsiung
 
Dag 7:
 
‘S Ochtends rijden we naar Kenting National Park, gelegen aan de zuidelijke punt van Taiwan en de 50 km koraal omrande kustlijn bieden de belangrijkste attracties. Stops worden gemaakt bij Oluanpi Light House, Maopitou kustgebied en het Kenting recreatiegebied. We zullen overnachten in Taitung.
 
Hotel: Formosan Naruwan, Taitung
 
Dag 8:
 
Vandaag rijden we langs de oostkust genaamd ‘East Coast National Scenic Tour’. De oostkust staat bekend als het laatste ongerepte land Taiwan dat zich over 170 kilometer langs de kust strekt. Het weer, de erosie en accumulatie hebben een breed scala van landvormen hier gecreëerd. We zullen meerdere stops maken bij Siaoyeliou, Sansientai, Stone Steps en de Grotten van de Acht Onsterfelijken.
 
Hotel: Chateau de Chine, Hualien
 
Dag 9:
 
Na het ontbijt bezoeken we de dag Taroko Gorge National Park. Taroko Gorge is een uitzonderlijk mooie, smalle vallei met een rivier tot diep in de bergen van massief marmer. Een weg uitgehouwen in steile rotswanden gaat zijn weg langs beboste pieken en kliffen van honderden meters erboven. Stops worden gemaakt bij Swallow Grotto, Tunnel of Nine Turns en een marmeren fabriek. We gaan terug naar Taipei via de Su-Hua snelweg en maken een stop bij de Chingshui Cliffs en bezoeken een ambachtelijke centrum en souvenirwinkel.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 10:
 
In de middag Yangmingshan National Park en hotspring tour. Yangmingshan, het bergachtige gebied ten noorden van Taipei, is beroemd om zijn prachtige landschap met sporen van vulkanische activiteiten en een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen. De Tatun Mountain Range heeft de grootste dichtheid van hete bronnen in Taiwan. Onder de 10 verschillende hot-spring locaties in het gebied, Yangmingshan Hot Spring behoort tot de milde alkalische zwavelzuur warmwaterbronnen. Het water heeft een lichte melkachtige kleur en een temperatuur van ongeveer 70 graden Celsius. Baden in het thermale water heeft een ontspannend en verfrissend effect. Het helpt onder andere om spierpijn te verlichten.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 11:
 
Vrij te besteden.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 12:
 
In de middag Wulai aboriginal tour. Wulai, ongeveer 20 km ten zuiden van Taipei, is het meest toegankelijke gebied van Taipei naar het Aboriginal stamleden. We rijden op een schilderachtige bergweg langs een kronkelende rivier naar het authentieke aboriginal dorp en rijden in een unieke push-auto naar de top van diepe ravijn. Dit is Wulai waar aboriginal meisjes je zullen vertellen over hun leven in sierlijke zang en dans.
 
In de avond Taipei night tour. We beginnen met een Mongoolse barbeque avondmaal. Het wordt geserveerd in een populair restaurant in de binnenstad met een breed scala aan vlees, wild, groente specerijen en kruiden voor een ​​perfecte maaltijd klaargemaakt op een grote houtskoolgrill. Vervogens gaan we naar de Lungshan Tempel. Taipei is de thuisbasis van vele tempels. De Lungshan Tempel is de oudste en meest bekende. Het is ook een van de mooiste voorbeelden van Taiwan van de tempel architectuur. Als laatste gaan we naar de Taipei 101. Taipei 101 was tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld. Het 508-meter hoge gebouw heeft 101 verdiepingen en is gelegen in het centrum van de Hsin Yi District, Taipei.
 
Hotel naar keuze.
 
Dag 13: vertrek
 
U heeft vandaag de tijd om de stad Taipei te verkennen voordat u naar het vliegveld wordt gebracht.
 
 
 
Richtprijs 925 euro