Centraal en Zuid Taiwan (4 dagen)

Centraal en Zuid Taiwan (4 dagen)

Duur : 4 dagen, 3 nachten
Vertrek : Tussen 7:00 en 8:00, Ma, Di, Wo, Do
Vertrekpunt : Hotel waar u verblijft (centrum Taipei)
Hoogtepunten : Sun Moon Lake (Wenwu Temple, Tehua Village,
Tse-En Pagoda en Holy Monk Shrine)
Lukang Historial en Cultural town
Kenting National Park
Kaohsiung City (Chengching lake, Spring & Autumn pavilion, British former Consulate)
 
Touromschrijving : Sun Moon Lake, gelegen in het midden van Taiwan, met een hoogte van 748 meter boven de zeespiegel, is het grootste natuurlijke grote meer in Taiwan.
 
De Wen Wu Tempel is gelegen op de schouder van de berg in het noorden van Sun Moon Lake. Mensen waren ongerust de Lungfung Tempel en Ihuatang van Shuishotsun onder water zou komen te staan. Daarom bouwden ze de Wen Wu Tempel. De Wen Wu Tempel zijn eigenlijk 2 in 1 tempels (Lungfung Tempel en Ihuatang). Het werd herbouwd in 1969.
 
Tse-En Pagoda is gelegen op de Sha Ba Lan berg. De Tse-En Pagode is 46 meter hoog en is uitgegroeid tot de bekendste bezienswaardigheid van Sun Moon Lake.Het is een achthoekig gebouw. Toeristen kunnen genieten van de prachtige omgeving van Sun Moon Lake bij de Tse-En Pagoda door de geweldige 360graden uitkijk.
 
Lukang is gelegen aan de west-centrale kust van Taiwan, aan de rand van de kustvlakte. Het meest fascinerende aspect van Lukang is een aantal oude straatjes en steegjes met oude huizen. Het meest unieke zijn de diepe, smalle gebouwen die dienen als winkels en woningen. De oude tempels van Lukang zijn echte collecties van kunst en meesterwerken van architectuur. Ze zijn de moeite waard voor een zorgvuldige observatie.
 
Ambachtelijke Winkels op de Chungshan Road heeft draagstoelen voor de goden. U kunt zien hoe de stoelen die de goden vervoeren zijn gemaakt met zorgvuldige houtbewerking technieken en vaardigheden. Makers van het traditionele houten meubilair maken nog steeds gebruik van de materialen en verfijnde handwerk van vroegere tijden.
 
Maobitou is een van de twee zuiderlijkste punten van Taiwan. De rotsen hier liggen gedeeltelijk in de die waarbij een bepaald gedeelte op een kruipende kat lijkt. Vanaf het uitkijkpunt van Maobitou is het mogelijk om de zuiderlijke kustlijn van Kenting te bewonderen met de groene heuvels op de achtergrond van het nationale park.
 
Eluanbi is het andere zuiderlijkste punt. De 21-meterhoge Eluanbi Lighthouse is een van de meest indrukwekkende vuurtorens in Taiwan en bekend als hete “Oost- Aziatische Licht”. Eluanbi bestaat uit een groot deel koraal en kalksteen en bevat ongewone formaties.
 
Het middelpunt in het zuiden is het Kenting National Park, het enige tropische park van Taiwan. Het is opgericht in 1982 en het park beslaat een totale oppervlakte van ruim 33 hectare land. Dit is het meest dichtbevolkte nationale park van Taiwanen biedt bezoekers een prachtig uitzicht over het typische Taiwanese land. Bovendien, het nationale park omvat bergen, bossen, weiden, meren, duinen, stranden en koraalriffen dat alles impliceert wat u zich kunt wensen.
 
Ook gelegen in het zuidelijke deel van Taiwan, de stad Kaohsiung is het eilands grootste industriële centrum. De vorderingen en welvaart van Taiwan, uitbreiding en modernisering van de stad maakt Kaohsiung tot een nieuw opkomende internationale metropool.
 
Cheng Cing Lake is gelegen in Kaohsiung County. Het is het grootste meer in het gebied en oorspronkelijk ontwikkeld als een reservoir om de behoefte aan water voor industrieel gebruik te voldoen. Later werd het meer verbeterd door het milieu landschapsarchitectuur. Tot vandaag biedt het de schoonheid van een bebost park. Het was voor het publiek opengesteld als toeristische bestemming in 1960. De oppervlakte van het meer heeft een wateroppervlakte van meer dan 300 hectare. De bekendste attractie van het meer is de brug ‘Nine Turns’, die werd gebouwd in 1960. Het is een 230 meter lange brug met negen draaiingen. Onder aan de heuvel achter het Chuanxizhai is een aquarium dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1961 als eenanti-nucleaire ondergrondse bunker. Dit werd omgevormd tot een toeristisch aquarium met tentoonstellingen van allerlei oceanische organismen verdeeld in acht gebieden: bijzondere dieren, schatten van de zee, schelpdieren, koraal, vreemde rotsen, en potvissen. Het is een plek die perfect is voor zowel entertainment als onderwijs.
 
Het Former British Consulate werd gebouwd in 1865 met meer dan honderd jaar geschiedenis. Het is nu de meest westerlijke antieke gebouw bewaard gebleven in Taiwan. Het gebouw was ontworpen door een Britse ingenieur en gebouwd door Chinese ambachtslieden. Het is het meest betekenisvolle oude gebouw van de Chinese moderne geschiedenis met sierlijke en elegante verhoudingen.
 
Spring & Autumn Pavilions zijn twee massieve paviljoenen gewijd aan Kuan Kung. Het lente- en herfstpaviljoen werden voltooid in 1951. Aan de voorzijde van de paviljoenen is een standbeeld van Kuanyin, de Godin van Genade, rijdend op een draak. Volgens de legende verscheen Kuanyin boven de wolken rijdend op een draak.
 
Inclusief : Tour van begin tot eind
Vervoer door moderne bus met airconditioning
Overnachting in hotel Del Lago, Sun Moon Lake
2 overnachtingen in hotel Garden Villa, Kaohsiung
Lokaal Engelssprekende gids
Internationaal gezelschap
Toegangstickets en lokale reisverzekering
Exclusief : Fooien (optioneel)
Persoonlijke uitgaven zoals drankjes, eten en souvenirs
Prijs : 320 euro
 

*Volgorde van de tour kan verschillen
 

british consulate